LA DATA DE SÂMBĂTĂ 29 IUNIE 2013 ÎN SATUL PALOŞ ARDEAL VA AVEA LOC MAREA SĂRBĂTOARE A- HRAMULUI SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL -A MONUMENTALEI BISERICI CONSTRUITE ÎN ANUL 1882.
SUNT INVITAŢI A LUA PARTE TOŢI FII AI SATULUI PALOŞ DE PRETUTINDENI CU FAMILILE LOR ,CUNOŞTINŢE ŞI PRIETENI.
CU ACEASTĂ OCAZIE SE VA PREZENTA O EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE VECHE ŞI NOUĂ CU FRUMOSUL PORT POPULAR ROMÂNESC TRADIŢIONAL DIN SATUL PALOŞ ARDEAL.
VĂ INVITĂM ŞI AŞTEPTĂM CU DRAG PE TOŢI CEI CE DORESC SĂ PARTICIPE.
URMEAZĂ POSTAREA FOTOGRAFIILOR REALIZATE CU ACEASTA OCAZIE .....
IATĂ ŞI FOTOGRAFIILE ALBUMULUI SOLICITATE ŞI AŞTEPTATE DE CĂTRE O PARTE DINTRE PARTICIPANŢI, DE CĂTRE CEI DIN TARA CARE NU AU PUTUT FI DE FATA LA EVENIMENT ,CÂT ŞI DE CĂTRE CEI DIN DIASPORA.
Într-o oarecare ordine am postat în funcţie de cum s-au desfăşurat evenimentele sărbătorii Hramului Bisericii cu protectorii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
- sărbătoarea a început cu slujba ţinută în biserică de către preotul paroh Silviu Popescu alături de preoţii localitătilor învecinate şi anume;pr.Gheorghe Varga de la parohia comunei Cata şi pr.Marius Cătălin Bucur de la parohia Beia,în prezenţa credincioşilor din sat,a celor din împrejurimi ,invitaţi şi fiii satului veniţi de pretutindeni la sărbatoare ca de fiecare dată.
- s-a scos Icoana cu sf.apostoli Petru şi Pavel cu care s-a înconjurat biserica ,apoi la intrare în biserica credincioşii au atins icoana s-au închinat şi trecut pe sub icoană.
- a urmat apoi continuarea slujbei în faţa bisericii,în faţa monumentelor ridicate şi închinate eroilor satului Paloş care s-au jertfit pentru ţară în cele două Războaie Mondiale.
- după aceste momente de înalţare şi pioşenie,cei prezenţi au putut admira o" expoziţie de fotografie"veche şi nouă cu portul popular tradiţional românesc din satul Paloş,începand cu anii celei de a doua jumatăţi a sec XIX şi pană în zilele noastre. Cele sase panouri cu poze postate pe cele doua fete ,pe o fată a panourilor au fost postate fotografii veci alb-negru,iar pe alta fată poze color ale costumelor populare,o zestre deosebita a sătenilor care nu trebuie lăsată uită
rii.Au fost postate pe peretele exterior a sălii mici a căminului cultural,un număr de peste 80 de fotografi printate în format A4.
- epoziţia a fost prezentata de către autorul ei ,subsemnatul Nicolae Codrea fiu al satului Paloş.
- după aceste momente în Sala Căminului Cultural a fost servită o masă pentru cei doritori la un cost modic. Aici cât şi în curtea căminului,în piaţa din faţa bisericii s-au întâlnit participanţii, au schimbat impresii s-au fotografiat pentru a imortaliza revederea şi momentele trăite .
- primarul comunei Caţa,d-nul Gh.Vocilă ,fiu al satului Paloş ,preotul paroh,comitetul parohial cât şi alţi săteni şi sătence de ajutor au organizat totul astfel ca sărbătoarea să fie una reşită aşa cum de fapt a şi fost.
Albumul se încheie cu imagini ale bisericii cu un frumos apus de soare,fotografiile din album au fost realizate de mine,N. Codrea şi de către nepotul meu Romeo Birţoiu din Azuga .
LA REVEDERE DRAGI INVITAŢI ,DRAGI SĂTENI ŞI FII AI SATULUI DE PRETUTINDE-NI PENTRU 29 IUNIE 2014 LA PALOŞ CU ACEIAŞI OCAZIE - HRAMUL BISERICII -